Ateliér

Zkombinovali jsme architektonickou kancelář s uměleckým ateliérem. Zároveň jsme prostory přizpůsobili nad rámec kancelářského provozu i možnostem delšího pobytu. Původně se jednalo o půdu zaskládanou nábytkem. Jeho fragmenty jsme použili jako druhotné prvky, například posuvné dveře bývaly palandou, fošny ze zahrady posloužily jako masivní lavice. Schodiště a  pracovní stoly jsou z vodoobalových překližek, které se používají jako konstrukční materiál na bednění betonových monolitů. Naopak nadstandardní investice jsme směřovali do pohyblivých prvků, jako jsou bezúdržbová okna, předokenní rolety a vstupní dveře. Pod hřebenem střechy je malé místo na spoustu úložného prostoru a na přespání jako ve velkém stanu.  Kuchyňka musí obsloužit nejen vaření čaje a kávy, ale i kompenzovat potřeby archivace projektů a jedné skotské pro vzácné návštěvy.

Foto Ondřej Telecký