Downhill house

This new house situated on a slope with a nice view into an agricultural valley is composed for two different usages – summer and winter one. During spring, summer and autumn residents uses monumental veranda with open fire and whole garden accesible from every single room in the house. In winter, they just hide within the insulated part of the house, having closer to each other. House floors are copyint descending terrain of the garden, for easy acces right on the grass. Roof reamins the same level, so lower you go in the house, the more it could happen under the roof. Being seen from all valley, the scale of the house is made optically smaller, thanks to the big windows. Symmetrical temple dispozition remains that the individual familly house is an intimate place framing familly rituals.